Возачи од ИД или име на уред

Познати уреди:165022367

Последната позната возач: 23.12.2020

Ad

MSI Offers H87I AC Motherboard for Demanding PC Builders

MSI has made a pleasing presentation for all builders and enthusiasts who would like to create a small-sized but highly efficient gaming or multimedia system. The MSI H87I AC is designed in mini-ITX form-factor, featuring 170x170 mm dimensions only. The core of the board is Intel H87 Express chipset that supports all Haswell CPUs with LGA1150 socket. According to the latest data, the model is already available in the European market for approximately 102 EUR.The H87I AC accommodates two DIMM slots, available for the incorporation of DDR3 modules with the maximal frequency of 1600 MHz. The latter might work in a two-channel mode and reach 16 GB capacity. Disk subsystem is organized by means of four SATA III 6 Gb/sec ports, which allow for the creation of diverse RAID configurations (i.e. 0, 1, 5, 10, AHCI).


Expansion is realized due to a single PCI-e 3.0 x16 connector and one mini-PCI-e (half-size) connector for network modules. Network abilities are supported by one …

PC Chassis Aerocool Qs-200 Lite Review

PGS Q series of chassis supplied by Aerocool is supposed to be rather successful. Currently, it counts a few different models and Qs-200 Lite is one of them. The very case is a lightweight version of an old-timer Qs-200. Chassis Qs-200 Lite is delivered in two versions: totally black and totally white. Color is their only distinction, since all internal and design parameters are identical.Design and General Specifications


Aerocool Qs-200 Lite is developed in mini-tower form-factor and features 368x185x405 mm dimensions. Its design is void of any notable details. The frontal panel is made of a dull plastic; it's fixed by six plastic claps that facilitate its easy removal. This panel covers a solid dust filter that contains additional combs, a bay for the installation of a fan (80 mm, 92 mm, or 120 mm), a pair of bays for the installation of 5.25-inch drives, and a single bay for the 3.5-inch drive. The lower part of the panel is taken by a fine-meshed metallic grid with …

Adata Announces HDD Model of Quite Unusual Design

Adata decided to change the concept of external hard drives by developing HDD with an extraordinary design. Instead of traditional approach to the design templates, the manufacturer used an unusual template with the purpose to attract the clients. Codenamed DashDrive HV610, this product employs multi-color removable panels with puzzle-like texture. In addition, these panels are called to solve the problem of cable management: they fix the USB cable (for the connection of HDD with PC) which is delivered in the nominal kit.The other peculiar feature of DashDrive HV610 is the employment of USB 3.0 interface. This Adata HDD series is represented by three models of 500 GB, 750 GB and 1TB volume capacities. The drive is equipped also with activity indicator. All other specifications are still unaccessible, since Adata does not voice any speed parameters or estimated pricing. According to the words of the company's representatives, more details will be provided already when the sales …

Monitors, листа на производители

На оваа страница, можете да најдете листа на производители Monitors возачи ќе може да го симнете од нашата веб-страница. За најдобар барате соодветен возач надвор од 50283 достапни во нашата база на податоци, изберете го производителот на вашата Monitors од 25 претставени во овој дел.

DevID : : Monitors

Монитор – уред за визуелно прикажување на информации. Се разбира, ова е најголем примитивни објаснување на поимот, разбирлив за почетниците и напредните корисникот. Модерната набљудувачите се структурно составен од домување, display (екран), напојување и контрола кола, но хардвер на секој модел значително варира. За правилно функционирање на било кој од спроведува функции ги исполнуваат посебните програми за возач за монитори.

Арсенал PC ажурирана со нови модели редовно. Она што треба да се обрне внимание при изборот на вистинскиот уред за домашна/office/игри на среќа?

Постојат голем број на општите критериуми кои ќе ви помогне да се избере најоптимално решение:

  • екранот со дијагонала. Дијагонала или едноставно големината на екранот може да варира од 15 до 32 инчи. За обичните домашните цели ќе се пријде на решение со стандардна дијагонала (17-19 инчи). Ако мониторот се користи како ТВ, на мултимедијални или графички екран, тоа е подобро да се даде предност на модели со големи димензии;
  • формат. На пазарот денес, во прилог на вообичаените уреди 4:3 формат, доминирана од страна на широк екран монитори со сооднос од 16:9/16:10. Нивната доминација е поради фактот дека повеќето нови филмови, клипови и игри да се развиваат во овој формат;
  • резолуцијата на екранот. Според резолуцијата на екранот е најчесто се сфаќа како и вкупниот број на точки-пиксели вертикално и хоризонтално. На повеќе од овие точки, поостри и подобро сликата. Монитор резолуција Full HD (1920x1080 пиксели) е оптимално решение за секоја визуелна цели. Но технологија не стои мирно и сега на пазарот се достапни модели со повисока резолуција – 2560x1440, кој ви овозможува да се стави на екранот неколку Прозорци во исто време;
  • осветлување. За да се подобри репродукција на боите на екранот и да ја намалат својата потрошувачка на енергија од производителите да масовно се воведе во уредот LED осветлување (led). Модел LED технологија се поскапи од стандардните светилки, но работата испадна да биде многу енергетски ефикасни;
  • типот на матрицата. Цената на мониторот зависи од видот на применетата матрица. Постојат уреди на матрици TN, IPS, PLS и ВИРЏИНИЈА. Матрици TN се смета за повеќето достапни, бидејќи тие се во можност да обезбедат широк агли на гледање. Нивната главна предност – минимум време на одговор за непречено репродукција на динамичните слики. Матрици IPS се карактеризираат со максимална агли на гледање, одлична репродукција на боите, но не може да се пофали на брз одговор. Матрици PLS обезбеди висока осветленост и широк агли на гледање, но не е во можност да обезбеди брз одговор. Конечно, матрица ВИРЏИНИЈА и нивните сорти PVA/MVA имаат висок контраст слики со оптимална репродукција на боите и мали време на одговор; со цел да се подобри квалитетот на сликата и оптимизација на параметрите за вашата лична потреба, треба да ги преземете драјверите за следење слободни;
  • аудио. Повеќето модерни следи дојде до пазар со вграден аудио потсистем во форма на стерео звучници. Се разбира, тие не се замена за надворешни звучници од страна на квалитет на звукот, но кога го користите вашиот уред како ТВ тие се сосема способни да ги задоволат сопствени барања;
  • панел влез/излез. За да се поврзете надворешни уреди (лап-топ компјутери, конзоли за играта, итн.) набљудувачите се опремени со посебни излези. Најпознатите разноврсна од нив – HDMI дека може да се пренесе видео и звук во дигитален формат, како и DVI пренесување на видео сигнал во дигитален формат.
Ad

Популарната возачот категорија Monitors